Om mig

Jag är en sångerska från södra Sverige som verkligen lever för musiken.
Våren 2008 gick en dröm i uppfyllelse när min första singel, ”Med snabba vingslag”, släpptes. Den kom att bli spelad via olika radiokanaler i Finland, Norge, Danmark och Sverige. Den kom även att toppa flera musiklistor. Därefter har ett flertal nyskrivna låtar släppts.
Genom åren har jag medverkat som sångsolist i olika musiksammanhang t.ex. vid direktsändningar vid både Sveriges Radio P4 och i TV vid Lokal Kanal Skåne samt i Öppna Kanalen i Växjö, vid Åhus Visfestival, vid Östersjöfestivaler, vid sommar- och julkonserter, i företags- och föreningssammanhang, i musikaluppsättningar vid Kristianstad Teater, vid åtskilliga dop och vigslar samt begravningar och som publikunderhållare i elitseriesammanhang. Både 2009 och 2010 blev jag ortsvinnare i Kristianstad genom Ica Maxis landsomfattande tävling ”Next Star”.
2010 framförde jag ”Walking in sunshine” (Jörgen Andersson/Danne Attlerud) i P4 radions tävling ”Svensktoppen nästa”. Lycka fyllde mig när bidraget vann i P4 Kristianstads direktsända radiofinal. Samma år fick jag ta emot Lions kulturstipendium i Åhus och under hösten påbörjade jag mina gymnasiestudier med musikinriktning vid Furulundsskolan i Sölvesborg.
2011 släpptes mitt första album med tio nyskrivna låtar och till julen släpptes min första julsingel, ”Christmas”.
2012 förvandlades jag vid 37 föreställningar till galakatten Grizabella, som bl.a. sjunger ”Memory”, i Underhållningspatrullens uppsättning av ”Cats” på Kristianstad Teater. Våren 2013 blev det dags att med en 50-mannaensemble, bestående av Furulundsskolans musikelever, sätta upp mitt examensarbete ”Musikalpärlor”. Det utmynnade i två musikalkonserter på olika orter.
2014 var det dags för ett singelsläpp, ”Butterfly". Till sommaren avslutade jag ett praktikår vid Furulundsskolans musikprofil i Sölvesborg. Under hösten medverkade jag bl.a. vid Bröllopsmässan i Malmö och så i decembertid fick jag det underbara uppdraget att vara Kristianstads och Lions lucia.
Våren 2015 vikarierade jag som musiklärare vid den kommunala Musikskolan i Sölvesborg. Så fick jag beskedet att jag var en av fyra Blekingefinalister i SR P4:s tävling Svensktoppen nästa med låten "My man". Under hösten/vintern var jag musikalisk ledare för Kristianstads/Lions nio fantastiska luciakandidater.
2016 inleddes med ett heltidsvikariat som musiklärare vid en 7-9 skola. Vid årets början startade jag även kören LionSingers. Senare fick jag det glädjande beskedet att jag, även detta år, var en av P4 Blekinges fyra finalister i SR:s tävling Svensktoppen nästa med bidraget ”I give you my heart”.
Hösten 2016 påbörjade jag mina studier vid Kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. I dessa studier ingår bl.a. ämnesinriktningen musikvetenskap. Åter igen var jag musikalisk ledare för Kristianstads och Lions härliga luciakandidater.
Januari 2017 släpptes popballaden "Painkillers" med min första musikvideo. Låten kom till min stora glädje att landa på låtlistan i P4 Kronoberg och senare även på P4 Blekinges låtlista. I maj månad började en nyskriven låt, "I see the sign", rotera på P4 Kronobergs låtlistor. Låten blev i tuff konkurrens uttagen som ett av fem finalbidrag i P4 Nästa Kronoberg. Året avslutades bl.a. genom att ge ut min andra julsingel, ”Om vi bara bryr oss om”, utöver att jag även var ansvarig för och på olika sätt medverkade vid luciakröningen i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad.


Här följer ytterligare liveframträdanden och fler ljudklipp finns att lyssna på under DOP/VIGSEL: